Použít voucher

Gin menu

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Welcome drink - Gin Larios 12, tonic, citrusy
Zapečené ústřice v guanciale
Roku Gin,  Roku Higball 
Salát z čerstvého fenyklu, grany Smith jablek, drceného jalovce a pomerančové šťávy
Pomerančové Negroni – Tanqueray Sevilla, Campari, červený vermut
Jehněčí kotletky flambované ginem, servírované v krustě s restovanými grenailemi na husím sádle
Tanqueray No.TEN 
 
Panna cotta s omáčkou z lesních plodů
Tanqueray Royal 

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Když se sejde špičkový šéfkuchař a šéf Laboratoria Martin Kortus s fenomenálním barmanem Petrem Kymlou, je to záruka pořádné jízdy!
Takže pokud patříte mezi fanoušky ginů a delikátního menu, vítejte ve správné společnosti.
Co se týče ginů, jejich nabídka je rok od roku pestřejší a můžeme tak vybírat z nepřeberného množství značek a druhů. Petr Kymla bude ale během toho kurzu sázet primárně na jistotu, konkrétně na značku Tanqueray, kterou všichni milovníci ginů moc dobře znají a dnes je již, díky svých recepturám v naprosté dokonalosti, legendou.  Nebude to ale jen o značce Tanqueray. Welcome drink v podobě Ginu Larios 12, tonicu a citrusů příjemně osvěží a připraví chuťové pohárky na nevšední rozmazlování.
 
A jakými lahůdkami budete rozmazlováni? Na úvod si pro vás Martin nachystal zapečené ústřice v guanciale, které vás dostanou hned po prvním soustu. Jejich chuť dokonale podtrhne další z ginů, japonský Roku Gin. Následně se můžete těšit na lehký salát z čerstvého fenyklu, grany Smith jablek, drceného jalovce a pomerančové šťávy. Salát je podáván spolu s pomerančovým Negroni - Tanqueray Sevilla, Campari, červený vermut. Dokonalost.
 
V tomto momentě dostane zaručeně chuť na hlavní chod. Ten bude ve znamení jehněčí kotletky flambované ginem v krustě s restovanými grenailemi na husím sádle. Ani k tomuto chodu nebude chybět gin. Tentokrát Petr vybral gin vyráběný z čerstvých citrusů - Tanqueray No.TEN. Dezert, tradiční italská panna cotta z lesních plodů v symbióze s Tonquery Roayl s černorybízovým nádechem, bude perfektním zakončením gin & gastro jízdy.

Termíny

Úterý, 10.10.2023, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Úterý, 13.02.2024, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Středa, 09.10.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Petr Kymla

Petr je ambasador největší barmanské soutěže na světě World Class pro Česko a absolvent prestižního kurzu na sladové whisky Malt Advocate Course. Za sebou má více než bohaté zkušenosti, začínal jako barman v Bugsy’s, devět let strávil jako manažer v Tretter’s baru a poté byl tři roky manažerem ve Wine Food Marketu. Posledních pět let působí jako Diageo Reserve Brands Ambassador ve Stock Plzeň - Božkov, věnuje se školení, prezentaci a degustaci pro portfolio.

Další kurzy lektora/ky

Men in the kitchen!

Čtvrtek, 19.09.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Rum na talíři

Čtvrtek, 07.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Men in the kitchen!

Úterý, 19.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Martin Kortus

Gastronomie a vše s ní spojené byly od útlých let hlavním Martinovým zájmem, který přetrvává dodnes. Zájem o gastronomii vznikl během pobytu v New Yorku.
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

Men in the kitchen!

Čtvrtek, 19.09.2024, 16:30 – 20:30

Volno

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Pondělí, 23.09.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

Hovězí, hovězí, hovězí!

Čtvrtek, 03.10.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Hovězí steaky levou zadní!

Úterý, 22.10.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Rum na talíři

Čtvrtek, 07.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Hovězí, hovězí, hovězí!

Pondělí, 11.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Men in the kitchen!

Úterý, 19.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Den Díkuvzdání

Pátek, 29.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů