Použít voucher

To nejlepší z Toskánska s Riccardem (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

- Bruschetta a paštika z kuřecích jater
- Toskánské pici s ragú
- Toskánská polévka cacciucco
- Cantucci s krémem Chantilly
+ vinné párování od Albarelo

4 500 Kč včetně DPH za osobu

Toskánsko je dech beroucím regionem střední Itálie. Půvabná historická města, nekonečné vinice, romantická krajina, skvělá vína a samozřejmě velice chutná gastronomie.
Toskánsko je dech beroucím regionem střední Itálie. Půvabná historická města, nekonečné vinice, romantická krajina, skvělá vína a samozřejmě velice chutná gastronomie. Pojďte se společně s Riccardem Lucque, rodilým Italem a majitelem sítě italských restaurací a bister La Collezione, vydat na cestu plnou těch nejlepších chutí a tradičních receptů, jež toskánská hojnost surovin nabízí. Cesta bude provoněná svěžestí mořských plodů, čerstvostí křupavého pečiva a aromatických bylinek, nadýchaností krému Chantilly a ovocnými tóny lahodných vín od Albarelo.
Toskánskou atmosféru odstartuje křupavá italská bruschetta s paštikou z kuřecích jater připravená dle tradiční toskánské receptury. Pokračovat budeme kvalitní pastou, která nechybí snad v žádném italském menu. Ani v Toskánsku tomu není jinak. Pici, druh těstovin, tvarem připomínající silnější spaghetti, je typický právě pro oblast Toskánska. K těstovinám pak už stačí připravit lahodnou omáčku, například ragú a skvělý pokrm je na stole.
Dalším chodem bude cacciucco, bohatá a chutná polévka, která obsahuje veškerou chuť moře dle toho, co zrovna rybáři z lovu přivezou. Tato specialita pochází z měst na západním pobřeží Toskánska, zejména z přístavního města Livorno. Připravuje se z chobotnic, mušlí, škeblí či jakýkoliv dalších ryb, které jsou zrovna k dispozici. Nejčastěji se podává s opečeným chlebem potřeným česnekem. Cílovou rovinku završí toskánské sušenky cantucci. Pravé cantucci jsou z mandlí, ale pochutnat si můžete i na čokoládových, oříškových, kakaových, pistáciových a dalších dle fantazie. Místní si je s oblibou vychutnávají s espressem nebo dezertním vínem, Riccardo je pro vás naservíruje s krémem Chantilly.
Vydejte se s námi na cestu plnou podmanivých chutí Toskánska. Těšíme se na vás.
Kurz je veden v anglickém jazyce.

Termíny

Středa, 06.11.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina, bistra La Bottega a Amano.

Další kurzy lektora/ky

Tuňák s Riccardem (ENG)

Středa, 13.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Servírovaná večeře s Riccardem: bílé lanýže v hlavní roli (ENG)

Pondělí, 02.12.2024, 18:00 – 22:00

Volno

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů