Tradiční japonská kuchyně
Šéfkuchař: Jakub Horák
Jaké je menu?
Niku dofu – maso a tofu (vámi oblíbený typ)
Tonjiru – polévka s vepřovým masem, kořenovou zeleninou a miso pastou
Tori no teriyaki – jeden z nejznámějších pokrmů japonské kuchyně, kuřecí maso na teriyaki způsob
Hijiki no nimono – vařené mořské řasy s mrkví a smaženým tofu
Kyuri wakame sarada – salát s marinovanou baby okurkou a řasou wakame v octovém dresinku
Ohitashi – sezónní zelenina marinovaná s japonským vývarem a sojovkou
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Japonská kuchyně není pouze sushi. Jídla této gastronomie jsou vyvážená, lehká a velmi zdravá. Proto si Jakub pro vás připravil šest pokrmů, které se navzájem chuťové doplňují a každý z nich vás zasvětí do tajů chutí Země vycházejícího slunce.
Jídla této gastronomie jsou vyvážená, lehká a velmi zdravá. Proto si Jakub pro vás připravil šest pokrmů, které se navzájem chuťové doplňují a každý z nich vás zasvětí do tajů chutí Země vycházejícího slunce.
Milovníci tofu by si tento kurz neměli nechat ujít. Společně si můžete připravit první chod Niku tofu. Ochutnáte totiž tradiční jídlo tofu s masem. Další, na co se můžete těšit je společné vaření nejznámějšího japonského pokrmu Tori no teriyaki (jedná se o kuřecí maso připravované na způsob teriyaki) s Jakubem. Vyzkoušíme si oblíbené wakame řasy, které si připravíme v salátu s marinovanou baby okurkou a řasou wakame v octovém dresinku, japonsky Kyuri wakame sarade.
V neposlední řadě na vás čeká seznámení se správnou etiketou japonského stolování pod vedením Jakuba. Během večera si budete moci připíjet tradičním alkoholickým nápojem saké. Doufáme, že vás japonská kuchyně uchvátí stejně jako kdysi Jakuba Horáka.
Termíny
Datum
Stav
Rezervace
Pondělí, 25.11.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Pondělí, 03.02.2025, 16:30 – 20:30
Volno
Jakub Horák
Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Jakub tu svou k japonské kuchyni poznal již v 16 letech. O rok později nastoupil na praxi do vyhlášené japonské restaurace YAMATO, kde i po studiu začal pracovat. Ve 22 letech se rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72 ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Dnes jej můžete vidět v Yamatou, nebo když budete mít štěstí, tak i v Japonsku, kam se rád pravidelně vrací.
Odebírat newsletter
Souhlas se zpracováním osobních údajů