Servírovaná večeře s Riccardem: bílé lanýže v hlavní roli (ENG)
šéfkuchař: Riccardo Lucque
Jaké je menu?
Amuse bouche:
Vejce, parmazán a lanýž
Telecí tatarák, lanýž a hranolky
Lanýžové cappuccino
Lanýžový vývar a parmazánová palačinka
Lanýžové risotto, cacio a pepe pěna
Tekuté parmazánové tortello, lanýže
Dušený mořský vlk, ústřice a lanýže
Hovězí Rossini, foie gras, lanýž
Variace minidezertů, tzv. “petit four”
Kaštanový dort, vanilková zmrzlina s lanýžem
+ vínné párování od Albarelo ke každému chodu
6 250 Kč včetně DPH za osobu
Nechte si naservírovat diamant, bílý lanýž! Všechny milovníky bílých lanýžů srdečně zveme na luxusní servírovanou večeři, jejíž esenciální ingrediencí bude jedna z nejdražších surovin světa, bílý lanýž.
Nechte si naservírovat diamant, bílý lanýž! Všechny milovníky bílých lanýžů srdečně zveme na luxusní servírovanou večeři, jejíž esenciální ingrediencí bude jedna z nejdražších surovin světa, bílý lanýž, hrdě nazývaný „diamantem“. Pojďte se usadit ke stolu Laboratoria na zcela unikátní večeři. Sezóna bílých lanýžů je velmi krátká, nezmeškejte tak jedinečnou příležitost je ochutnat! Místa u stolu jsou omezená.
Na ty nejkvalitnější lanýže se sjíždějí gurmáni a fanoušci této extrémně vzácné delikatesy zejména do vyhlášeného italského Pimentu, který je právem přezdíván lanýžovým královstvím. A vy máte nyní jedinečnou možnost tuto delikátní houbu ochutnat a zažít pocit výjimečné chuti s puncem luxusu přímo v prostorách školy vaření Laboratorio. Šéfkuchař Riccardo Lucque pro vás sestavil vybrané menu o sedmi chodech, které vám bude postupně servírovat tak, aby vše bylo v dokonalé harmonii chutí.
Riccardo, jakožto rodilý Ital, umí s lanýži perfektně pracovat. Pozná jejich kvalitu a čerstvost, a tak na kurzu ochutnáte opravdové gastronomické poklady. Zážitek z menu doplní také vinné párování od našeho dovozce Albarello. Během kurzu budete mít možnost přípravu jednotlivých chodů v podání Riccarda sledovat, nebo si jen společně s přáteli užívat ničím nerušenou chvilku. Každopádně věřte, že jakmile se tato vzácná surovina, jejíž cena se mnohdy pohybuje i okolo desítek tisíc korun za kilogram, jednou dotkne vašich smyslů, její chuti a specifickému aroma už nikdy neodoláte.
Pro zajímavost, během sezóny bílých lanýžů se ve všech Riccardových restauracích sítě La Collezione můžete těšit na speciality s bílým lanýžem. Případně si můžete zakoupit širokou škálu lanýžových produktů značky San Pietro Al Pettine v našem italském bistru a obchodu s potravinami La Bottega Di Finestra.
Kurz je veden v anglickém jazyce.
Termíny
Datum
Stav
Rezervace
Pondělí, 02.12.2024, 18:00 – 22:00
Volno
Riccardo Lucque
Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina, bistra La Bottega a Amano.
Odebírat newsletter
Souhlas se zpracováním osobních údajů